Clematis

Clematis James Mason

Clematis alpina

Plantene er blant de mest hardføre clematisene og tåler vinteren godt. De har små blomster. Blomstrer ca. april-mai, noen kommer med nytt flor rundt august, mens andre blomstrer kun en gang. Disse vokser ofte fort og har en dekorativ frøstand etter blomstring.

Clematis Tage Lundell

Clematis viticella 

Plantene er hardføre. Disse har mellomstore blomster og blomster ca. juni-september, men dette er avhengig av sorten. Disse vokser litt saktere enn clematis alpina, men mange foretrekker disse, da de har en lengre blomstringstid.

Clematis Venosa Violacea

Clematis hybrida

Plantene er mindre hardføre enn clematis alpina og clematis viticella, men vokser godt i store deler av landetDisse har store blomster og de sortene med størst blomster kan få blomsterstørrelse på ca. 20 cm. Disse blomstrer normalt to ganger, ca. mai-juni og august-september. Disse brukes gjerne som blikkfang i hagen.

Clematis Etoile Nacree
Clematis Temptati

Clematis integrifolia

Clematis Juuli

Plantene er hardføre. Planten får stive stilker og fester seg ikke på samme måte som de andre clematisene. Disse vil velte og bli som en busk, med mindre de bindes opp. Plantene blir fra ca. 0,5 -1,5 m høye og er godt egnet som stauder. Disse blomstrer normalt ca. juni-september.

Clematis texensis

Clematis Princess Diana

Clematis montana

Clematis Montana superba

Clematis macropetala

Clematis Ballett Skirt

Clematis koreana

Clematis Dusky