Busker og trær

Det finnes en rekke busker og trær som kan gi liv til hagen. Det finnes utallige varianter med vakker blomstring  (noen blomstrer også før mye annet f.eks. Magnolia stellata), bladverk, høstfarger, frukt og bær. Trær vil også være flotte klatrestativer til f.eks. Clematis. Det er ingenting i veien for å bruke fantasien og benytte busker og trær blant staudene. Busker og trær kan fint benyttes for å lage små områder i hagen med litt skygge hvor f.eks. orkideer kan trives godt. Vi har et godt utvalg av busker og trær, noen av dem ser du nedenfor.

Magnolia `Yellow Bird`

Mange tror at magnolia ikke er hardført, men de klarer seg faktisk veldig mange steder. Herdigheten varierer en del mellom sortene. Magnolia trives lunt. Disse vil ikke plantes for dypt og trives best i luftig jord. Når plantene er unge anbefales det å beskytte stammen, da rådyr ofte liker å gni hornene mot stammen.

Cercidiphyllum japonicum (Hjertetre)

Hjertetre har hjerteformede blader og får flotte høstfarger. Det trives best på en solrik plass, vil ha luftig jord og er hardfør.

Buddleja × weyeriana ‘Sungold’

Sommerfuglbusk finnes i flere farger (gul, rosa, lilla og hvit). Planten anbefales på det sterkeste for alle hageeiere da den tiltrekker seg sommerfugler og bier. Sommerfuglbusk er ikke de mest hardføre plantene og det anbefales derfor at den plasseres lunt og solrikt.

Hortensia